Suzuki Vitara - a városi terepjáró

Suzuki Vitara – a legjobb városi terepjáró

A japán autógyártó népszerű terepjárója a Suzuki Vitara. A kezdetektől fogva megőrizte jellegzetes formáját, de sikerült karakteresebbé válnia. A legújabb Suzuki Vitara kiemelkedő stílusával magára hívja a figyelmet. Egy igazi kalandort rejt a magabiztos vonalvezetése, mely állandóan indulásra készen áll, amennyiben kalandról van szó.

Magabiztos megjelenés

A megújult Suzuki Vitara megjelenése sokkal határozottabb lett elődjénél, melyben nagy szerepet vállal a függőleges osztású és krómozott hűtőmaszkja.

A terepjáró elődjeit idéző, meghatározott vonalvezetése azonnal mindenki számára felismerhetővé teszi a Vitarát, mely extra gyöngyház metál fényezésével kitűnik a többi gépjármű közül.

Új hátsó lámpát kapott, amely markánsabbra sikerült elődjénél. A hátsó lámpa búrája alatt LED-es izzók világítanak, ami még modernebb külsőt biztosít a terepjárónak.

A Suzuki Vitara megújult belseje

Nemcsak a külső, hanem a belső is várja a kalandorokat, a selyem fényű betéttel és a krómmal díszített műszerfallal. Minden kézre esik és minden a helyén van ebben a járgányban. A legjobb minőségű anyagokból készült az utastér és a kárpitok, mely az alapfelszereltség része.

Tágas kesztyűtartó

A kesztyűtartó hatalmas méretű lett az új Vitarában, melyben így elfér minden, ami egy hosszabb utazáshoz szükséges.

Panoráma tető

Szintén az alapfelszereltség részét képezi a panoráma napfénytető. Teljes mértékben elhúzható, így engedi beáramlani a külső fényt és a friss levegőt az utastérbe.

Hatalmas csomagtartó

Bármilyen célra megfelel a Suzuki Vitara 375 literes csomagtartója. Bár az SX-4 S-Cross csomagtere egy kicsit nagyobb, de viszont ez jobban pakolható. A csomagok rögzíthetőek a padlóra két ponton keresztül. Rendelkezik továbbá 12 voltos hálózattal és belső LED világítással.

Vitara négykerék hajtás

Teljes multimédia

A középkonzolon egy 7 colos multimédiás kijelző kapott helyet melyen keresztül egyszerűen kezelhető a telefonkihangosítás, a navigáció, a bluetooth-on keresztül csatlakoztatott okostelefon és a hat hangszórós szuper minőségű hangrendszer.

A hangrendszer, mely összekapcsolható az okostelefonnal, alábbi technológiákkal kompatibilis:

  • Android Auto: Kezelheti segítségével a Google Maps térképeket és használhatja a rengeteg más Google alkalmazást akár hangvezérléssel is, hogy ne vonja el figyelmét a vezetésről.
  • Apple CarPlay: Az iPhone telefonokhoz készült alkalmazás, mely segítségével kezelheti bejövő hívásait, kezelheti üzeneteit vagy böngészhet a zenéi között.

A Suzuki Vitara kalandra lett tervezve

A Suzuki 1970 óta folyamatosan próbálja tökéletesíteni az összkerékhajtás technikáját, hogy a legmagasabb szintre emelhesse a Vitara SUV képességeit. Az AllGrip technológia által kiválaszthatja az adott terepre való optimális négykerék hajtási módot, vagy esetleg rábízhatja ezt a döntést a fejlett számítógépes rendszerre. Ebben az esetben teljes biztonságban vághat neki az ismeretlennek, és nyugodtan gyűjthet új élményeket, mivel ez a jármű kalandra lett tervezve.

Többféle választható üzemmód

A középkonzol vezérlő részén található választógomb elforgatásával és megnyomásával választhatja ki az ön igényeinek leginkább megfelelő összkerékhajtási üzemmódot. A vezérlő egység középső részén lévő kijelző bemutatja az AllGrip rendszer aktuális beállításait.

Auto üzemmód

Az automata opció az átlagos vezetési körülmények között mindig az üzemanyag takarékosságot helyezi előnybe, és csak abban az esetben vált összkerékhajtásra, ha esetleg megcsúszást érzékel.

Sport

A dinamikusabb sport üzemmód a kanyarodási tulajdonságokat javítja azáltal, hogy erőteljesebb nyomatékot enged a hátsó kerekekre, és így a jobb menettulajdonságok érdekében fokozza a gázpedál érzékenységét.

Havas

Ez a lehetőség a havas és csúszós útfelületen hasznos, mivel fokozza a stabilitást gázadáskor, és hozzájárul az úttartás megőrzéséhez kanyarban.

Lock

A hóból, sárból vagy homokból való kijutáshoz a lock mód a megfelelő választás, mert több nyomatékot ad a hátsó kerekekre, és közben optimalizálja az ESP működését is.

Kapcsolódó bejegyzések