Költöztetés ügyesen

Költöztetés ügyesen és egyszerűen

Az első költözés igazán izgalmas időszak. Szabadság! Függetlenség! Ha van kedve, hagyja a koszos edényeket a mosogatóban! Végül úgy élheti mindennapjait, ahogy szeretné. Természetesen mindez megtévesztő lehet. Annyira elmerülhet az álmodozás az új egyéni életéről, hogy elfelejti, hogy egy egész folyamat vezet oda. A tényleges lépés nem a legszórakoztatóbb része az egész egyenletnek, és sok olyan dolog van, ami idővel könnyebbé válik. Ne félj: segítünk okosan összepakolni az első lépéshez, hogy kecsesen megküzdhessen ezzel a mérföldkővel, és újra izgulhasson.

Kezdje korán a költöztetést

A legjobb esélye a zökkenőmentes lépésre, ha van sok ideje a tervezésre. Ha korán elkezdi a költöztetés ügyesen is elvégezhető, a tervezést és a megállapodásokat, könnyen (és drámaian) csökkentheti a folyamat stresszét. Vegyen stratégiai megközelítést a csomagoláshoz. Azt gondolhatja, hogy az utolsó pillanatig spórolnia kell a csomagolással – elvégre továbbra is a jelenlegi helyén kell folytatnia az életét! – de ez nem teljesen igaz. Természetesen a fiókodban tartasz néhány zoknit és fehérneműt, de mi van a többivel? Válasszon olyan tárgyakat vagy területeket, amelyeket a legkevesebbet használ, például szezonális ruházatot és sportfelszerelést, amelyekre most és a költözés napjáig nem lesz szüksége.

Valóban szüksége van a könyvespolcra, amely tele van könyvekkel? Valószínűleg nem. Csomagolja be ezeket az edényekkel vagy kis készülékekkel együtt, amelyeket új helyére ajándékoznak. Valószínű, hogy rengeteg konyhai kelléket használhat ezen elemek nélkül a költözés után.

Kezdje a legkevésbé használt tárgyakkal, és haladjon a leggyakrabban használt tárgyak felé. Ez segít abban, hogy a mindennapi élete viszonylag normális maradjon, miközben továbbra is halad a költöztetés Budapest központjában. Vállalja magát, hogy minden nap becsomagol néhány dobozt, és tartson meg néhány üres dobozt a végső fázishoz, ahogy közeledik a nagy nap.

Az idő fogságában

Most itt a lehetőség. Ha régi ruhákat tömködtél a szekrényed hátuljába, és a nem használt tárgyakat az ágyad alá rejted, itt az ideje, hogy szakíts ezzel a szokással. A költöztetés ügyesen a bepakolás a tökéletes ürügy arra, hogy rendezze a holmiját, és elkezdje kidobni azt, amire nincs szüksége.Ezt megoldhatja akár lomtalanítás szolgáltatással is. Vessen egy pillantást a dolgaira, és döntse el, hogy tud-e élni nélküle. Állítson fel adományozási jelzéssel ellátott dobozokat, adjon el, és menet közben lomtalanítsa ki és rendezze el a dolgait.

Ha úgy dönt, hogy eladja dolgait egy konszignációs boltban vagy egy olyan üzleten keresztül, mint a Facebook Marketplace, adjon időt magának. Bár nyereséges, ez a folyamat meglehetősen időigényes is lehet. Miután összegyűjtötte az adományhalmát, érdeklődjön a helyi központnál, hogy mikor hozhatja el a dolgait. Sok adományozó létesítmény fogadóórákat és kéréseket ír elő, hogy hogyan készítse elő a tárgyakat az adományozásra, így kímélheti meg magát egy extra utazástól, ha megtanulja, hogyan kell ezt az első alkalommal helyesen csinálni.

Kapcsolódó bejegyzések