A mediátorok feladata

A mediátorok feladata

A mediátorokat, avagy a közvetítőket arra képezték ki, hogy segítsenek az embereknek a viták megoldásában. Egy közvetítő találkozik a két féllel, azonosítja azokat a kérdéseket, amelyekben nem lehet megegyezni, és segít a megállapodás elérésében. A közvetítők semlegesek, és semmilyen vitában nem foglalnak állást. A közvetítők nem tanácsadók, és nem adnak tanácsot egyéni pozíciókban, és általában azt javasolják, hogy a közvetítői folyamat mellett kérjenek jogi tanácsot.

A mediáció különösen hasznos lehet a határokon átnyúló családi vitákban és a szülői gyermekrablás ügyében. Ilyen helyzetekben a szülőket arra ösztönzik, hogy vállaljanak felelősséget a családjukat érintő döntésekért, és oldják meg a konfliktusokat az igazságszolgáltatástól függetlenül. A közvetítés ezért konstruktív légkört teremthet a megbeszélésekhez, és tisztességes bánásmódot biztosít a szülők között, amely a gyermek mindenek felett álló érdekét is figyelembe veszi.

Ha részletes információkat szeretne kapni a közvetítő megtalálásával kapcsolatban (pl. hogyan lehet hozzáférni a közvetítői szolgáltatásokhoz, mik a díjak, és útmutatást kaphat a közvetítőkről), kérjük, válassza ki a jobb oldalon található jelzők egyikét.

Kapcsolódó bejegyzések