Motorolaj adalék vélemények

Motorolaj adalék vélemények

A motorolaj adalék vélemények igen fontosak a vásárlók számára, mivel semmi sem működik a motorban motorolaj adalék nélkül. De amikor fel kell tölteni, akkor a nagy kérdés leselkedik: melyik olaj a megfelelő az autóba? A sok rövidítés nem könnyíti meg a keresést. A motortól függően a kenőanyagnak különböző követelményeknek kell megfelelnie. A megfelelő olaj megtalálásához különböző kódok osztályozzák a motorolajat. De bárki, aki valaha is a motorolaj polc előtt állt az autókiegészítők kereskedelmében, tudja a sokféle rövidítésből fakadó zavart: ACEA, A3-98, VW 505.00, 5W-40 – mit jelent ez? Melyik olajra van szüksége a motornak? Mi most elmagyarázzuk, mi áll a háttérben és mit érdemes választani.

SAE motorolaj osztály

Ez a rövidítés a Járműmérnökök Társaságát jelenti, amely szervezet az autóiparban különböző szabványokat határoz meg – ide tartoznak a SAE osztályok is, amelyek meghatározzák a motorolaj adalék vélemények. Az olajkódban, például 5w30 motorolaj esetén, ehhez meg kell adni az alacsony és a magas hőmérsékletű viszkozitást. Az alacsony hőmérsékletű viszkozitás elöl található, a W-ből felismerhetően a télre utal . Minél kisebb a szám, annál hidegállóbb az olaj. A SAE 5W osztály tanúsítja, hogy az olaj jó folyási tulajdonságokkal rendelkezik -35°C-ig. A második szám, ebben az esetben a 30, a melegítés viszkozitását jelzi. Minél nagyobb a szám, annál vastagabb marad az olaj magas hőmérsékleten, és a kenőanyag ennek megfelelően rugalmas.

Specifikus motorolaj adalék vélemények

Ezen megnevezés mögött egy szervezet is található, az Európai Autógyártók Szövetsége. Az európai gyártók, mint például a VW és a Volvo, az ACEA-ban vannak szervezve, és létrehozták saját motorolaj-specifikációikat. Ez az olajkód betűkből áll, amelyek az olajat egy járműtípushoz rendelik, és egy számot, amely leírja a motorolaj teljesítményét. Minél nagyobb a szám, annál erősebb az olaj. Itt egy darab betűvel jelölik a kódokat:

  • A: Benzinmotoros személygépkocsik
  • B: Személygépkocsik dízelmotorokkal
  • C: Személygépkocsik benzin- vagy dízelmotorokkal, modern kipufogógáz-utókezelő rendszerekkel
  • E: Dízelmotoros teherautók

Az API osztály

Az úgynevezett API osztályozás egy az amerikai motorokra illeszkedő szabvány. Itt a motorolajat betűkkel osztályokra osztják. Alapvetően különbséget tesznek a benzinmotorok S osztályú motorolajai és a haszongépjárművek dízelmotorjai C osztályú olajai között. A dízel autókra nincs szabvány. További betűk jelzik az olaj teljesítményét. Az SJ, SL, SM és SN osztályokat jelenleg benzinmotorok motorolaj adalék komponenseinél használják.

Castrol motorolaj – a megfelelő választás

Ha a Castrol kiváló motorolaj típusok megfelelnek a gyártó előírásainak, akkor nagyon jól kihajthatják az autóban rejtőző teljesítményt. Nem számít, hogy ásványi vagy szintetikus olajról van-e szó. Nem szabad azonban olyan olajat használni, amely nem engedélyezett a motorhoz. Azonban a Castrol termékei közül könnyedén kiválaszthatja autójába illő motorolajat.

A fékolaj ellenőrzése

Rendszeresen ellenőrizze a fékolaj szintjét: Azt javasoljuk, hogy nagyjából megtett 25 és 50 ezer kilométer után ellenőrizze a fékolaj mennyiségét. Csak így lehet megmondani, hogy mikor és mennyi olajat kell feltölteni. Mert amikor az olajjelző lámpa villogni kezd, gyakran komolyabb problémák is keletkezhetnek. Az egyik legjobb választás a Mannol motorolaj és egyéb autókból kihagyhatatlan alkotóelemeket gyártó cég fékolaja de a Petronas termékcsalád is nagyszerű fékolaj gyártásban.

Kapcsolódó bejegyzések