Cukkini krémleves
Blog

Cukkini krémleves

A cukkini krémleves elkészítéséhez nincs szükség sok tejszínre, mert a főtt cukkini természetes állaga sűrű, selymes levessé keveredik. Ez egy tál jóság, mellyel felmelegítheti a lelket, nagyon finom és mégis kevés kalóriát tartalmaz, emellett pedig egészséges is.
A cukkini krémleves elkészítéséhez nem kell rengeteg tejszín vagy akár gyömbér is. A cukkini húsának természetes állaga selymes, krémes állagú. Érdemes megadni azt a néhány percet, hogy a hagymát aranysárgára pirítsuk a hozzáadott extra ízért. A leves egy csipet parmezánnal történő feltöltése remek befejező simítás, különben próbáljon ki krutont, finomra szeletelt bazsalikomot vagy más gyógynövényt.

Tanácsok a cukkini kérmleves elkészítéséhez

Melegítsen olajat egy nagy edényben, közepesen magas hőfokon. Adjon hozzá fokhagymát és hagymát, majd főzze 3-4 percig, amíg világos aranybarna nem lesz.
Adjon hozzá cukkinit, és vizet. Forralja fel, majd fedje le és csökkentse a hőt közepesre. Opcionális lehetőség, hogy a barna habot hébe-hóba szedje le a felületről.
Ezután főzze 15 – 20 percig, vagy amíg a cukkini nagyon puha nem lesz.
Botmixerrel habosítsa simára és keverje össze tejszínnel és tejjel. Ízlés szerint hozzá adhat sót és borsot.
Majd öntse egy tálba, ha pedig szükséges, tegyen egy kis tejszínt, egy csipet aprított parmezánt és még borsot.