Sikeres testépítés titka

Sikeres testépítés titka

A sikeres testépítés titka nem az edzőteremben van, hanem a konyhában. Amit egész nap eszel, sokkal nagyobb hatással van az izmok erejére és növekedésére, mint az a napi edzés.

Ez nem azt jelenti, hogy természetesen csak a testépítő kiegészítőkre támaszkodhat. Még mindig fókuszált, következetes erőfeszítéseket kell tennie az edzőteremben, hogy megszerezze a keresett testalkatot. De a kiegészítők szedése mindenképpen gyors utat jelent a sikerhez képest önmagában a súlyemeléshez képest.

A sikeres testépítés titkának kiegészítői

Fehérjepor

Meg kell adni a fehérjepor használatát az izomnövekedés támogatására, de sajnos ezt túl sokan figyelmen kívül hagyják, vagy nem veszik elég komolyan. Nem csak fehérjét szedhet, amikor kedve támad hozzá, vagy hébe-hóba. Minden egyes edzés részének kell lennie, és a legjobb eredmény érdekében az edzés után azonnal meg kell inni. A fehérjepor az izmok számára biztosítja a szükséges támogatást az edzés közben keletkezett könnyek helyreállításához. Felgyorsítja a javítási folyamatot, megkönnyítve az izomnövekedés megszerzését.

Aminosavak (BCAA)

Az aminok a test minden egyes fehérjéjének alapjai. Mint ilyen, az elágazási láncú aminosavak vagy BCAA-k alkalmazása még jobban támogatja a növekedési folyamatot és talán ez a sikeres testépítés titka. A BCAA-kat kifejezetten az izomszövet számára készítik. Más fehérjék támogatják az egészséges véráramlást és a jó kognitív funkciókat, amelyek feloszthatják testének erőfeszítéseit a gyógyulás során. A BCAA-k szedése biztosítja, hogy az izmok megkapják, amire szükségük van, míg a test többi része fenntartja a homeosztázist.

Edzés előtt

Minden nagyszerű edzés kulcsa az, hogy jó kiegészítőt kapjon. Az edzés előtti edzés segít abban a pillanatban, amikor a tornapadlóra lép. Koffein van benne, hogy az izmok még az edzés megkezdése előtt is mozgásba lendüljenek. Ez azt jelenti, hogy jobban tudja érezni az elme és az izom kapcsolatát , ami elengedhetetlen a jó eredmények eléréséhez. Nem elég, hogy minden nap végigmegyek az indítványokon. Minél többet tud dolgozni bizonyos izmok megcélzásán és az összehúzódáson az egyes mozgások során, annál jobbak lesznek az általános eredményei.

Glutamin

A testépítő kiegészítők eddig minden jó étrend program alapjai. A legjobb, ha azokra koncentrál, mielőtt más, specifikusabb kiegészítőket alkalmazna a súlyzós edzéshez, mint például a glutamin és a kreatin. Ezek olyan népszerű kiegészítők, amelyekről gyakran hallani az embereket az edzőteremben vagy a turmixbárok kiegészítőjeként. De tudnod kell, mit tesznek érted, mielőtt elkezdenéd szedni őket. A glutamin hatása az izmok helyreállításáról szól. Ez a kiegészítés segít szabályozni a szervezet savtartalmát, amelyet ellensúlyozhat, ha minden nap erősen edz. Egy ilyen edzésterv kevés időt hagy a szervezet számára bizonyos ásványi anyagok és vegyületek méregtelenítésére, ami intenzív izomfeszültséghez vezethet. A glutamin küzd, és támogatja az izmok hosszú távú helyreállítását és biztonságát, így ez is lehet a sikeres testépítés titka.

Kreatin

A kreatin olyan, mint az edzés előtti célzottabb verzió. Arra hivatott, hogy növelje az energiaszintet edzés közben, de támogathatja a helyreállítási folyamatot is. A kreatin legjobb felhasználása az edzés előtti keverés közvetlenül az edzés előtt. Van azonban, aki a testmozgás befejezése után használja, vagy legalább egy órával az edzés megkezdése előtt veszi be.

Nitrogén-oxid

Itt van egy olyan kiegészítés, amelyről még nem hallott semmit: nitrogén-oxid. Ez a szervezetben természetesen előforduló molekula, de több nitrogén-monoxid bevitele elősegíti az egészséges véráramlást és enyhíti az izomfeszültséget. Remek kiegészítő, ha kéznél van, ha hajlamos vagy nagyon fájni, ha egész nap lassúnak érzi magát. A nitrogén-oxid használata javítja az energiaszintet azáltal, hogy támogatja az oxigén eloszlását a testben. Az Muscle Freaks Nutrition rengeteg nitrogén-monoxid-opcióval rendelkezik, amelyek közül választhat, és még sok más testépítő kiegészítő is rendelkezésre áll.

Halolajok

A halolaj egy másik kiegészítő, amelyet érdemes hozzáadni étrendjéhez. Ezek tele vannak egészséges zsírokkal, hogy egész nap növeljék az energiaszintet. Nem azonnali energiára szolgálnak, mint az edzés előtti vagy a kreatin. Ehelyett a halolajok támogatják az energia fokozatos növekedését, ami jobb teljesítményhez vezethet az edzőteremben, és nagyobb hangsúlyt fektet a munkahelyen vagy az iskolában is. Ezek egy egyszerű kiegészítés a kezedhez jutáshoz, amely sokat tehet érted.

Vitaminok és ásványi anyagok

Ahogy jó, ha gyümölcsét és zöldségét fogyasztja, ha kiegyensúlyozott étrendet tart, okos emelni az általános vitaminok és ásványi anyagok bevitelét, amikor megpróbálja megnövelni az izmait. Az edzés sokat kivesz belőled. Bármennyire is próbál zsírégetni vagy tompítani, akkor is emlékeznie kell arra, hogy ez olyan dolgok rovására történik, amelyeknek a testének egész nap jól kell teljesítenie. A vitaminok és ásványi anyagok bevitele biztosítja, hogy minden megvan, amire szükség van az edzés összetöréséhez, és még mindig rengeteg támogatás áll rendelkezésére a test számára a munkahelyi, otthoni és személyes ügyekben. Ez az átfogó megközelítés az edzőteremben való sikerhez és az élet hátralévő részének vállalásához is.

Keresse meg a legjobb testépítő kiegészítőket

Jó megjegyezni, hogy bár a testépítő kiegészítők egy meghatározott célra készülnek, hatékonyságuk az egyes személyek között változhat. Vannak, akik a kreatin használata során jelentős különbséget tapasztalhatnak az edzés során, míg mások nem sok változást észlelnek. Sőt, bizonyos kiegészítők alternatív formái – például a vegán fehérje vagy a tejsavófehérje – szintén különböző szintű sikereket teremthetnek. Érdemes enyhíteni az étrend-kiegészítő adagolási rendjét, így kitalálhatja, mire reagál teste a legjobban.

Kapcsolódó bejegyzések